WAT IS RANSOMWARE?

WAT IS RANSOMWARE?

Zoals u van ons gewend bent, zorgen wij zo goed mogelijk voor de beveiliging van uw systemen. Het huidige antivirus systeem heeft zich de afgelopen jaren bewezen als de juiste software om bedrijven veilig te houden tegen cybercriminelen. Echter veranderen de dreigingspatronen nu, bedrijven hebben een ander type bescherming nodig om deze steeds geavenceerdere aanvallen te bestrijden. Onze nieuwe oplossing is meer dan alleen een upgrade. Deze oplossing beschermt uw volledige Pc en onderneemt na detectie van een dreiging zelf direct de actie om de bedreiging te verwijderen

Kology bied daarom een betere beveiligingsoplossing voor u. De zogeheten EDR beveiliging. EDR staat voor ‘Endpoint Detection and Response’.

Hierbij gaat het om preventief voorkomen, detecteren en herstellen van bedreigingen als:

 • Weaponized documents: lijken op onschadelijke PDF-bijlagen in uw e-mails, maar aanvallen uitvoeren zodra ze uw netwerk binnenkomen.
 • Zero-day threats: kunnen een onbekende computer kwetsbaarheid vinden voordat soft- en hardware leveranciers de updates kunnen uitvoeren.
 • Fileless threats: zijn geen downloads voor nodig, maar uit te voeren vanuit het geheugen, wat het moeilijk maakt ze te identificeren.
 • Continued ransomware attacks: Die IT-netwerken kunnen uitschakelen als cyberattackers vragen losgeld om gegevens en diensten te herstellen.

Wij geven de virusscanner het cijfer 6, en de EDR oplossing een 8+. (Helaas: een 10 is nooit haalbaar op dit gebied).

Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen een virusscanner en de EDR-beveiliging?

VirusscannerEDR-beveiliging
Houdt bekende virussen tegen.             √          √
Helpt bij ‘ransomware’ door het systeem terug te zetten in de staat, vlak voordat de infectie plaats vond.              X          √
Maakt gebruik van ‘artificial intelligence’ technieken om bedreigingen te detecteren en te voorkomen.              X          √
Wanneer een bedreiging gezien wordt, wordt er vooraf, tijdens en achteraf bijgehouden wat het gevolg is geweest van deze aanval zodat de situatie teruggezet kan worden naar een moment vóór de infectie.              X          √
Door meer en slimmere technieken te gebruiken zal uw systeem minder belast worden waardoor traagheid ervaren kan worden.              X          √
       

Wat gaat er gebeuren? SentinelOne.

In ons product komt nu SentinelOne beschikbaar en de komende periode zullen we in stappen de bescherming via antivirus en webprotection omzetten naar EDR van SentinelOne. We zijn erin geslaagd dit te kunnen doen zonder prijsconsequenties voor onze bestande klanten. Daarmee bieden we onze klanten de modernste bescherming binnen onze normale monitoring omgeving.

Nieuwsbrief

  Lees hier meer over onze oplossingen!

  Werken in de Cloud & Hosting

  Ik wil dat IT meer bijdraagt aan mijn bedrijfsdoelstellingen.

  Beheer & Ondersteuning

  Ik wil mijn IT-beheer of ondersteuning (deels) uitbesteden.

  Persoonlijk

  Wij voelen ons betrokken bij uw bedrijf. Dat merkt u aan onze persoonlijke benadering en service. Onze servicedesk biedt zonodig 24 uur per dag technische ondersteuning en is snel ter plaatse bij calamiteiten. Wij staan altijd voor u klaar, waar en wanneer u wilt.

  Kennis

  Door onze kennis en ervaring op het gebied van IT-technologie weten wij precies wat voor uw organisatie het best werkt. Onze specialisten kunnen daarom persoonlijk advies op maat leveren. Eén adres voor al uw IT-vraagstukken.

  Veelzijdig

  Of het nu gaat om hosting, werken in de cloud, IT-advies of verbetering hiervan, geen enkele vraag is ons te gek. Door onze veelzijdigheid kunnen we voor ieder IT-vraagstuk een op maat gemaakte oplossing vinden. Samen bepalen we wat het best bij u past.

  Wat wij precies voor u kunnen betekenen?

  Neem contact met ons op

  Wij werken o.a. voor:

  “Frank Renfurm: “Je IT aan iemand uitbesteden is een kwestie van vertrouwen. Ik vertrouw volkomen op Kology. De mate van betrokkenheid is zeer groot en er wordt snel geanticipeerd op problemen. Wij werken met een combinatie van Apple en Microsoft werkplekken, daarom is kennis van beide systemen van zeer groot belang. Dit hebben de mensen van Kology prima onder de knie. Superlogisch eigenlijk zo'n partner! Ik ben zeer tevreden over de expertise van Kology. Nu zij mijn IT regelen heb ik voor het eerst sinds de start van mijn bedrijf het gevoel dat alles voor elkaar komt.”