Hoe houd je je weerstand op peil?

Hoe houd je je weerstand op peil?

We lezen er al wekenlang niks anders over; het corona virus grijpt ongenadig hard om zich heen. Deskundigen voorspellen dat 50 tot 60% van de Nederlandse bevolking dit virus zal krijgen. Gelukkig krijgen de meeste mensen alleen lichte of milde klachten, slechts een klein deel ondervindt ernstige klachten en moet opgenomen worden in het ziekenhuis (of erger). De laatste groep treft, zoals we inmiddels weten, hoofdzakelijk ouderen en kwetsbare mensen.

Zaak dus om zo gezond mogelijk te blijven in deze moeilijke tijden! De vraag is namelijk niet óf je het krijgt, maar hoe goed jouw lichaam omgaat met de klachten. We geven je daarom graag wat tips om je immuunsysteem (extra) sterk te houden.

Blijf gezond eten

We hopen natuurlijk dat iedereen dit al doet, maar mocht je recent verslapt hebben, pak de draad dan zo snel mogelijk weer op. Probeer iedere dag 2 stuks vers fruit en 200 gram verse groente te eten. Wat zijn daarin de beste keuzes? Kies vooral voor fruit dat een hoge hoeveelheid vitamine C bevat, zoals papaja, zwarte bessen, kiwi, aardbeien of sinaasappel. Onder de groente zijn er ook een aantal soorten bekend als echte ‘weerstandsverhogers’. Denk aan paprika, spruitjes, broccoli, rode peper, spinazie en wortelen.

Vergeet ook niet om voldoende gezonde dierlijke vetten en vitamine D3 binnen te krijgen, bijvoorbeeld via vette vis (schelpdieren, zalm, makreel) of paranoten, peulvruchten en zaden voor de vegetariërs en vegans onder ons.

Drink voldoende water

Dit was altijd al een befaamde tip voor mensen die een gezonde levensstijl aan willen houden en dat heeft niet alleen te maken met het indammen van (snack) honger, het afvoeren van afvalstoffen of het voorkomen van hoofdpijn. Éen van de redenen waarom mensen extra vatbaar worden voor virussen is namelijk doordat ze (onder andere) last hebben van uitgedroogde slijmvliezen, deze zijn vele malen vatbaarder voor griep en verkoudheidsvirussen dan ‘vochtige’ slijmvliezen. Zorg er dus voor dat je continu water blijft drinken en houd je keel vochtig.

Zorg voor voldoende slaap en vermijd stress

Globaal wordt aangeraden om tussen de 7 en 8 uur per nacht te slapen maar deze behoefte verschilt uiteraard per persoon, dit weet je zelf het beste. Vermijd dan ook de valkuil van thuiswerken door iedere avond te laat naar bed te gaan. Houd zoveel mogelijk een vast ritme aan en zorg ervoor dat je lichaam de rust krijgt die het nodig heeft.

Verder raden we aan om, en dat is lastiger gezegd dan gedaan in deze heftige tijden, stress te beperken. Stress heeft namelijk grote invloed op je immuunsysteem en die willen we nu juist sterk houden. Adem dus wat vaker rustig door, schrijf gedachtes op of praat erover met vrienden, collega’s of familie.

Blijf dagelijks bewegen

Je hoeft niet intensief te sporten, maar dagelijkse beweging is erg goed voor je lichaam. Niet alleen om spieren, gewrichten soepel te houden of om je gewicht op peil te houden, maar ook omdat beweging de aanmaak van je witte bloedlichaampjes verhoogt. Deze cellen beschermen je lichaam tegen schadelijke stoffen en ziekteverwekkers. Let op: intensief sporten (duursport) kan je weerstand juist weer (tijdelijk) verlagen. Houd hier rekening mee.

Ps. Wil je het helemaal goed doen? Zorg er dan voor dat je lekker in het zonnetje beweegt. De zon levert jou weer wat broodnodige vitamine D. Niet vergeten dus, die middagwandeling. Ook als je thuis werkt!

 

Lees hier meer over onze oplossingen!

Werken in de Cloud & Hosting

Ik wil dat IT meer bijdraagt aan mijn bedrijfsdoelstellingen.

Beheer & Ondersteuning

Ik wil mijn IT-beheer of ondersteuning (deels) uitbesteden.

Persoonlijk

Wij voelen ons betrokken bij uw bedrijf. Dat merkt u aan onze persoonlijke benadering en service. Onze servicedesk biedt zonodig 24 uur per dag technische ondersteuning en is snel ter plaatse bij calamiteiten. Wij staan altijd voor u klaar, waar en wanneer u wilt.

Kennis

Door onze kennis en ervaring op het gebied van IT-technologie weten wij precies wat voor uw organisatie het best werkt. Onze specialisten kunnen daarom persoonlijk advies op maat leveren. Eén adres voor al uw IT-vraagstukken.

Veelzijdig

Of het nu gaat om hosting, werken in de cloud, IT-advies of verbetering hiervan, geen enkele vraag is ons te gek. Door onze veelzijdigheid kunnen we voor ieder IT-vraagstuk een op maat gemaakte oplossing vinden. Samen bepalen we wat het best bij u past.

Wat wij precies voor u kunnen betekenen?

Neem contact met ons op

Wij werken o.a. voor:

“Frank Renfurm: “Je IT aan iemand uitbesteden is een kwestie van vertrouwen. Ik vertrouw volkomen op Kology. De mate van betrokkenheid is zeer groot en er wordt snel geanticipeerd op problemen. Wij werken met een combinatie van Apple en Microsoft werkplekken, daarom is kennis van beide systemen van zeer groot belang. Dit hebben de mensen van Kology prima onder de knie. Superlogisch eigenlijk zo'n partner! Ik ben zeer tevreden over de expertise van Kology. Nu zij mijn IT regelen heb ik voor het eerst sinds de start van mijn bedrijf het gevoel dat alles voor elkaar komt.”