zo maak je in 10 stappen een gedeelde Teams-agenda

Zo maak je in 10 stappen een gedeelde Teams-agenda

Microsoft Teams is de applicatie binnen Office 365 die bedoeld is om de samenwerking tussen teamleden te verbeteren. Een van de handigste functies is de gedeelde Teams-agenda. Hiermee kun je effectief vergaderingen plannen, en deadlines in de gaten houden, want teamleden moeten immers weten wie wat doet, wanneer en waar.

Als u regelmatig met dezelfde groep mensen samenwerkt, kunt u dus met Teams een groepsagenda aanmaken. De Teams-agenda kan Outlook-agendagegevens uitlezen, waardoor je maar op één plek je agenda hoeft bij te houden, in plaats van te schakelen tussen meerdere applicaties om vergaderingen te plannen en je agenda bij te houden.

In dit bericht kijken we hoe je een gedeelde Teams-agenda maakt en geven we een paar tips voor het gebruik.

Een groepsagenda aanmaken

Wilt u een gedeelde Teams-agenda aanmaken? Ga dan naar Teams en ga naar het team waarvoor u de gedeelde agenda wilt aanmaken.

Ieder team heeft een eigen achterliggende SharePoint site. Die gebruiken we om de gedeelde agenda te maken.

1. Ga in Teams in het team waarvoor je de gedeelde agenda wilt maken naar het tabblad Bestanden als je de Nederlandstalige versie gebruikt, of naar Files als je de Engelstalige versie gebruikt.

2. Er verschijnt een nieuw navigatiemenu, klik hierin op Openen in SharePoint.

3. SharePoint opent, klik linksboven op Home / Start

4. Ook nu verschijnt er een nieuw navigatiemenu. Kies Nieuw en daarna App

5. Kies voor Agenda

6. Geef de agenda een naam en klik op Maken.

Je komt automatisch terecht op een pagina waarin je de Agenda ziet staan. Klik erop.

Je ziet nu de agenda.

7. We gaan de agenda nu in Teams zetten. Kopieer de URL bovenin de adresbalk en ga terug naar Teams.

Klik op het “+”-teken om een tabblad toe te voegen.

8. We kiezen voor Website en in het scherm dat verschijnt klappen we de URL die we zojuist in SharePoint hebben gekopieerd. Klik daarna op Opslaan.

De groepsagenda staat in het team en iedereen in het team heeft toegang tot de gedeelde agenda.

9. We hoeven de agenda nu alleen nog maar te koppelen aan onze Outlook agenda. Hiervoor gaan we weer naar SharePoint. In het tabblad Agenda kiezen we voor Verbinden met Outlook.

10. Klik op Open en als je in een pop-up wordt gevraagd om de SharePoint Agenda met Outlook te verbinden, klik je op Ja.

Nu is de gedeelde groepsagenda klaar voor gebruik.

Wil je deze stappen in een video zien? Check dan deze video van Microsoft

Meer weten over de Microsoft Teams-agenda?

  Lees hier meer over onze oplossingen!

  Werken in de Cloud & Hosting

  Ik wil dat IT meer bijdraagt aan mijn bedrijfsdoelstellingen.

  Beheer & Ondersteuning

  Ik wil mijn IT-beheer of ondersteuning (deels) uitbesteden.

  Persoonlijk

  Wij voelen ons betrokken bij uw bedrijf. Dat merkt u aan onze persoonlijke benadering en service. Onze servicedesk biedt zonodig 24 uur per dag technische ondersteuning en is snel ter plaatse bij calamiteiten. Wij staan altijd voor u klaar, waar en wanneer u wilt.

  Kennis

  Door onze kennis en ervaring op het gebied van IT-technologie weten wij precies wat voor uw organisatie het best werkt. Onze specialisten kunnen daarom persoonlijk advies op maat leveren. Eén adres voor al uw IT-vraagstukken.

  Veelzijdig

  Of het nu gaat om hosting, werken in de cloud, IT-advies of verbetering hiervan, geen enkele vraag is ons te gek. Door onze veelzijdigheid kunnen we voor ieder IT-vraagstuk een op maat gemaakte oplossing vinden. Samen bepalen we wat het best bij u past.

  Wat wij precies voor u kunnen betekenen?

  Neem contact met ons op

  Wij werken o.a. voor:

  “Frank Renfurm: “Je IT aan iemand uitbesteden is een kwestie van vertrouwen. Ik vertrouw volkomen op Kology. De mate van betrokkenheid is zeer groot en er wordt snel geanticipeerd op problemen. Wij werken met een combinatie van Apple en Microsoft werkplekken, daarom is kennis van beide systemen van zeer groot belang. Dit hebben de mensen van Kology prima onder de knie. Superlogisch eigenlijk zo'n partner! Ik ben zeer tevreden over de expertise van Kology. Nu zij mijn IT regelen heb ik voor het eerst sinds de start van mijn bedrijf het gevoel dat alles voor elkaar komt.”