Backup in de Cloud vaak vergeten

Backup in de cloud vaak "vergeten"

Uit onderzoek blijkt dat veel bedrijven geen plannen hebben om hun toepassingen (51%) of file services (57%) te migreren naar de publieke cloud, echter voor email is dat een ander verhaal. Bijna zes op de tien hebben e-mail al gemigreerd naar de cloud, is daar nu mee bezig of is van plan om dit te doen. Daarbij lijkt Office 365 de voorkeur te hebben: 60 procent maakt gebruik van deze Microsoft-dienst. Maar er is wel een probleem: een groot deel (41%) gaf aan geen aparte backup-oplossing te gebruiken voor hun Office 365-data. Zij denken dat Microsoft dit verzorgt.

Dit is een zorgelijke constatering, want Office 365 biedt niet de backup- en herstelmogelijkheden die de meeste organisaties nodig hebben. Voor bijvoorbeeld verwijderde emails is er alleen de map ‘Verwijderde Items’, waar mails na 93 dagen permanent uit worden verwijderd. Dat is niet voldoende om de AVG-autoriteiten tevreden te stellen in het geval van een ernstige storing. De AVG stelt dat organisaties bij een incident in staat moeten zijn om persoonlijke gegevens binnen een redelijke tijd te herstellen en toegankelijk te maken. Om hieraan te kunnen voldoen moeten organisaties een aparte backup-oplossing implementeren, in het geval van Office 365 een cloud-to-cloud backup-oplossing.

Wat betekent dit nu?

Nog zorgwekkender is het feit dat veel respondenten ten onrechte veronderstellen dat Office 365 zelf complete backup-functionaliteit biedt. Dit is een misverstand die ernstige gevolgen kan hebben bij een calamiteit.

Het is aan te raden om goed na te denken over een effectieve backup-strategie en een partij te kiezen die alle datatypen en -bronnen ondersteunt. Laat Kology u helpen de risico’s beter te beheersen en daarmee de digitale innovatie en groei van uw organisatie te ondersteunen.

Nieuwsbrief

  Lees hier meer over onze oplossingen!

  Werken in de Cloud & Hosting

  Ik wil dat IT meer bijdraagt aan mijn bedrijfsdoelstellingen.

  Beheer & Ondersteuning

  Ik wil mijn IT-beheer of ondersteuning (deels) uitbesteden.

  Persoonlijk

  Wij voelen ons betrokken bij uw bedrijf. Dat merkt u aan onze persoonlijke benadering en service. Onze servicedesk biedt zonodig 24 uur per dag technische ondersteuning en is snel ter plaatse bij calamiteiten. Wij staan altijd voor u klaar, waar en wanneer u wilt.

  Kennis

  Door onze kennis en ervaring op het gebied van IT-technologie weten wij precies wat voor uw organisatie het best werkt. Onze specialisten kunnen daarom persoonlijk advies op maat leveren. Eén adres voor al uw IT-vraagstukken.

  Veelzijdig

  Of het nu gaat om hosting, werken in de cloud, IT-advies of verbetering hiervan, geen enkele vraag is ons te gek. Door onze veelzijdigheid kunnen we voor ieder IT-vraagstuk een op maat gemaakte oplossing vinden. Samen bepalen we wat het best bij u past.

  Wat wij precies voor u kunnen betekenen?

  Neem contact met ons op

  Wij werken o.a. voor:

  “Frank Renfurm: “Je IT aan iemand uitbesteden is een kwestie van vertrouwen. Ik vertrouw volkomen op Kology. De mate van betrokkenheid is zeer groot en er wordt snel geanticipeerd op problemen. Wij werken met een combinatie van Apple en Microsoft werkplekken, daarom is kennis van beide systemen van zeer groot belang. Dit hebben de mensen van Kology prima onder de knie. Superlogisch eigenlijk zo'n partner! Ik ben zeer tevreden over de expertise van Kology. Nu zij mijn IT regelen heb ik voor het eerst sinds de start van mijn bedrijf het gevoel dat alles voor elkaar komt.”